Las Palmas / Gran Canaria

Las Palmas är Gran Canarias huvudstad och ligger i den nordöstra delen av ön mitt emellan de två underbara stränderna Playa de las Canteras och Playa de las Alcaravaneras. Det finns mycket att göra i Las Palmas. Här finns ett stort utbud av nöje och avkoppling under semestern. Las Palmas har det bästa av två världar, storstadspuls och strandliv.
Om man vill uppleva speciella festligheter som firas ska man komma under karnevalen i januari / februari / mars, eller 24:e juni och delta i Fiestas Fundacionales de San Juan (Sankt Johannes festivalen).
Bästa shoppingen har man längs gågatan Triana. Är man ute efter märkeskläder, större varuhus och shoppingcenter så får man bege sig till den nyare delen, Catalina.
Vill man ta det lite lugnare är det gamla stan, Vegueta som gäller.  Där finns saluhall och konserthus, och en hel del konstnärsbutiker, museum, presentbutiker och slaktare och bagare o.s.v.
Stranden Playa de las Canteras är 4 km lång och det finns fina promenadvägar efter stranden. Havet längs revet är alltid lagom varmt och skönt.

Las Palmas_001

Reseinformation

Till Gran Canaria kan du resa med något charterbolag.
Antingen en komplett resa med boende eller en flygstol och sedan boka boende separat.
Det går också bra att flyga reguljärt. Flera bolag flyger till Gran Canaria från Sverige.
Från flyplatsen tar man buss, taxi eller hyrbil.
Det är 25 km motorväg till Las Palmas.

Några sevärdheter

Casa de Colón (Columbus hus)
Casa de Colón är en av Las Palmas vackraste byggnader. I det här palatset bodde öns första guvernör och det påstås att Kristoffer Columbus bodde här när han fick ett av sina skepp reparerat 1492, och därför heter huset Casa de Colón (Columbus hus).
Santa Anas katedral
I kvarteret Vegueta ligger katedralen Santa Ana som var Kanarieöarnas första kyrka och som byggdes på uppdrag av Los Reyes Católicos efter erövringen av Gran Canaria 1478. Den började byggas runt 1500 och blev inte klar förrän nästan fyra hundra år senare
Parque Doramas
En vackert utformad park med vattenspel, intressanta skulpturer, en kommunal bassäng och många växter. I parken ligger också Pueblo Canario (Kanariska byn) och Museo Néstor.
Santa Catalina
Stadsdel med ett sjudande folkliv. De flesta stora butikerna ligger här.  Mitt i stadsdelen ligger den stora och livliga Parque Santa Catalina som är ett torg med palmer och blomsterplanteringar där en stor del av utelivet äger rum.
Poema del Mar Aquarium
Flera akvarium med färgglada fiskar i alla storlekar och andra vattendjur, samt en restaurang och evenemang. Ett stort akvarium med panoramafönster där både hajar och andra stora fiska simmar.

Läs om andra sevärdheter på Gran Canaria på sidan om Maspalomas.
Under beskrivningen av Maspalomas berättar vi även lite om nöjen och utflykter.

 

 

Resor i Europa