Korfu

Korfu är mycket grönare än andra grekiska öar. Det växer mängder av citrusfrukter och olivträd som ger en härlig doft runt hela ön.
Här finns många lummiga gröna platser med underbart blått vatten. Korfu är inte som andra grekiska öar med vita och blåa hus. Korfus bebyggelse är mer inspirerat av Frankrike och Italien. Korfu har många långgrunda stränder så det passar barnfamiljer bra.  Här kan du sola och bada hela dagarna och det finns även andra aktiviteter och bra golfmöjligheter för er som föredrar det.

 

 

 

Korfu_001

Reseinformation

Till Korfu kan du resa med något charterbolag.
Antingen en komplett resa med boende eller en flygstol och sedan boka boende separat.
Det går också att flyga reguljärt men det innebär ofta flera byten men det kan ibland också betyda ett lägre flygpris.

Några sevärdheter

Palace of St Michael och George
Byggnaden ritades av engelska Ingengör George Whitmore (1775-1862) och är storslagen och elegant. Det är det andra största palatset i Grekland.
Arkeologiska museet
Det arkeologiska museet visar föremål som uteslutande har hittats på ön Korfu och de avslöjar den kulturella närvaron i den antika världen.
Liston
En promenad i den underbara Gamla stan med fästningen börjar och slutar vid Liston torget. Dussintals caféer och restauranger, inrymda i stora arkader med vackra valv, eller "Voltes", som de kallas av öborna, väster om torget Spianada, är den mest besökta attraktion av boende och turister.
Nya fästningen
Korfus ny fästning (Fortezza Nuova), som ligger på kullen St Marku, byggdes av venetianarna på 1600-talet. Det är en mycket solid, stram konstruktion som ståtar imponerande över den gamla hamnen. En otrolig panoramautsikt över staden och det öppna havet.

 

 

Resor i Europa